.

Wethouder Van Es bezoekt energiebesparingsproject van Pantar in de RAI

15 juli 2011

Wethouder van Es bekeek afgelopen vrijdag in de RAI hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daar bestaande TL-verlichting ombouwen naar de laatste generatie energiebesparende verlichting. SW-bedrijf Pantar Amsterdam levert de mensen. GreenFox ontwikkelde de methodiek in samenwerking met OSRAM en begeleid de medewerkers. Het ombouwen levert een energiebesparing op van 50% en biedt tegelijkertijd werkplekken waar mensen werkervaring kunnen op doen.

Doordat de energiebesparing ook nog eens werkplekken oplevert, snijdt het mes aan twee kanten.

Werkervaring op locatie

Peter van Alphen, business unit manager van Pantar Amsterdam: “Voor hun ervaring vinden we het belangrijk dat onze mensen met onze begeleiding kunnen werken op locaties bij werkgevers. Het ombouwen van armaturen is relatief eenvoudig werk dat goed aansluit bij de competenties van veel van onze medewerkers. Met deze opdracht kunnen zij zich verder ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. We zoeken voortdurend naar dit soort opdrachten.”

Kostenbesparing door minder energieverbruik

GreenFox ontwikkelde en levert de energiebesparende methodiek voor het ombouwen van bestaande armaturen. TL-verlichting is een van de grootste bronnen van energieverbruik in kantoorgebouwen. Gemiddeld meer dan 25% van het totale energieverbruik.

Renzo Deurloo, mede-oprichter Greenfox:“De investeringen zijn in gemiddeld twee jaar terugverdiend en de klant krijgt 5 jaar garantie van Osram, de producent van de energiezuinige verlichting. Zijn collega Henk Klip, de ontwikkelaar van de GreenFox-methodiek, is geen onbekende met sociale werkplaatsen en werkt al jaren intensief samen met Drechtwerk, de sociale werkplaats van Dordrecht.

De GreenFox-methodiek past goed bij sociale werkplaatsen en hierdoor kunnen wij de werkzaamheden goed opschalen door heel Nederland, aldus Henk Klip van GreenFox. GreenFox werkt inmiddels samen met 12 sociale werkplaatsen verspreid over Nederland.

Samenwerking

GreenFox en Pantar Amsterdam werken sinds kort samen. Het ombouwen van de TL-verlichting in de RAI was de eerste gezamenlijke opdracht. GreenFox werkt o.a. voor de gemeenten Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Dordrecht, Groningen, Zoetermeer en Rotterdam samen met de SW-bedrijven van die steden.

De apparatuur en de installatie worden aangeboden in de vorm van een leaseconstructie die mogelijk is gemaakt door ABN AMRO Public Banking in samenwerking met ABN AMRO Lease.

Bezoek Van Es aan de RAI