.

Sociale Werkplaats levert zeer gemotiveerde werknemers

20 maart 2011

Tijdschrift “De Zaak” schrijft in een artikel over GreenFox: Wie op zoek is naar laaggeschoolde medewerkers hoeft de productie echt niet te verplaatsen naar lagelonenlanden. Sociale werkplaatsen werken goedkoop en flexibel. Het bedrijf heeft er baat bij. Ik zie zéér gemotiveerde werknemers.

De winst van de sociale werkplaats? Die zit ‘m niet in de lagere kosten, zegt ondernemer Renzo Deurloo. “Ik kan ook een elektrotechnicus opbellen en het werk helemaal uitbesteden. Al met al zal ik dan rond hetzelfde bedrag uitkomen als met het inschakelen van een sociale werkplaats. Je moet namelijk rekenen dat je meer bemoeienis hebt, dat je je ook nog bezighoudt met opleiding en begeleiding. Dat kost veel tijd en dus geld. Maar door te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden we aanmerkelijk flexibeler. Willen we morgen hetzelfde werk doen, maar dan keer honderd, dan is dat mogelijk. Wanneer je met verschillende elektrotechnische bedrijven in zee gaat, kun je een dergelijke opschaling wel op je buik schrijven.

Deurloo is een van de ondernemers achter GreenFox, een jong bedrijf met zes vaste medewerkers dat zich bezighoudt met het energiezuinig maken van bestaande TL-verlichting. “Wij bouwen de armaturen om en polaatsen een gepatenteerd verlengstuk op de TL-buis zodat de enerziezuinige lampen erop passen. Het levert een forse energiebesparing op van soms wel vijftig procent en de lampen gaan twee tot drie keer langer mee.”

Voor het ombouwen van de armaturen schakelt GreenFox bewust sociale werkplaatsen in van onder andere Pantar. Gemiddeld zijn er ongeveer honderd man per dag aan het werk voor de onderneming.

Lees het vervolg van dit artikel in tijdschrift De Zaak.

logo-dezaak.nl