.

Social Enterprise NL om tafel met Tweede Kamerleden

27 januari 2014

2e kamer

Donderdagochtend werd Social Enterprise NL ontvangen in de Tweede Kamer. Mark Hillen en Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) gingen met sociaal ondernemers Renzo Deurloo (GreenFox), Ruud Zandvliet (Taxi Electric) en Mathijs Huis in ‘t Veld (Zorgvoorelkaar) in gesprek met Kamerleden van de PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie.

Aanleiding voor deze bijeenkomst was de beleidsagenda die deze week door Social Enterprise NL werd gepresenteerd: ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise sector.‘ Hierin wordt uitgelegd waarom de overheid de ontwikkeling van de social enterprise sector zou moeten stimuleren en worden twaalf concrete beleidsaanbevelingen gedaan.

Hoe nu verder?
PvdA en VVD maken zich hard voor meer sociaal ondernemerschap. Zij willen dat er serieus gekeken wordt naar de gepresenteerde maatregelen. (Lees het artikel dat Nuzakelijk daar op 22 januari over publiceerde) Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het beschikbaar maken van groeikapitaal, het aanpassen van aanbestedingsregels en op termijn een aparte rechtsvorm. De meeste van deze maatregelen richten zich op het ministerie van Economische Zaken. De volgende stap is daarom een reactie van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD). Wij houden u hiervan op de hoogte.

Voorafgaand aan het opstellen van de beleidsagenda is door Kennisland onderzoek gedaan naar het social enterprise-beleid van landen om ons heen. Wat gebeurt er in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of Duitsland om de deze opkomende sector te stimuleren?

Heeft u naar aanleiding van deze publicaties vragen of ideeën, neem dan contact op met Stefan Panhuijsen (stefan@social-enterprise.nl).

Download hier de beleidsagenda: ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise sector.’
Download hier het onderzoek van Kennisland: ‘Stimulansen voor de Social Enterprise-Sector’
Lees hier het persbericht ‘PvdA en VVD trekken samen op om sociaal ondernemerschap op de kaart te zetten

Meer informatie over GreenFox?
Neem contact op via 070 – 82 00 521

Bron: Social Enterprise