.

Robedrijf en GreenFox realiseren energiezuinige verlichting

7 juni 2011

Robedrijf (onderdeel van Roteb) gaat in een aantal gemeentelijke gebouwen de TL-verlichting ombouwen naar energiebesparende verlichting. Robedrijf werkt hierin samen met het bedrijf GreenFox die de energiebesparende techniek levert. Hiermee zet de gemeente een verdere stap richting de CO2-reductiedoelstellingen voor 2025, waarmee de stad een reductie van 50% CO2- emissie ten opzichte van 1990 wil realiseren. Daarnaast levert de samenwerking banen op binnen het Robedrijf. De samenwerking tussen Robedrijf en GreenFox zal officieel getekend worden op 7 juni op de vastgoedbeurs de PROVADA.

Over de milieubesparende techniek

TL-verlichting is een van de grootste bronnen van energieverbruik in kantoorgebouwen. De Gemeente heeft ongeveer 4000 objecten in haar vastgoedportefeuille waarvan een groot deel met TL verlicht wordt. De TL-verlichting wordt in een aantal gebouwen vervangen door een duurzaam alternatief, ontwikkeld door het bedrijf GreenFox in samenwerking met Osram. Dit levert een energiebesparing van 50% waamee het gemiddeld in 2 jaar is terugverdiend. Als alle 2,5 miljoen TL buizen in Rotterdam worden vervangen is een CO2-reductie te realiseren van een half miljoen ton. Vergelijkbaar met een bos anderhalf keer de grootte van de stad Rotterdam.

Kostenbesparend

De benodigde investeringen in apparatuur en installatie wegen ruimschoots op tegen de toekomstige besparingen op het energieverbruik. Deze innovatie is derhalve kostenbesparend voor de Gemeente Rotterdam en overige gemeenten.

Lease

De apparatuur en de installatie worden aangeboden in de vorm van een leaseconstructie die mogelijk is gemaakt door ABN AMRO Public Banking in samenwerking met ABN AMRO Lease.

De samenwerkingsovereenkomst

De samenwerkingsovereenkomst zal worden getekend tijdens de PROVADA op 7 juni om 11 uur op de stand van ABN AMRO (Hal 9, stand 13). Aanwezig zullen zijn Elly Schreur, Ronald Bergman (Robedrijf) en Renzo Deurloo, Henk Klip (GreenFox). Daarnaast zullen Eric Zwaart (ABN AMRO Public Banking), Robert Peterson (ABN AMRO Lease) en Ronald Moeskops (Osram) aanwezig zijn om vragen over de overeenkomst te beantwoorden.

Achtergrondinformatie over de betrokken partijen

Robedrijf
Robedrijf Robedrijf levert capaciteit en knowhow aan het Rotterdams bedrijfsleven, onder meer op het gebied van productie en assemblage. Het bedrijf doet dat met mensen die om welke reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het samenwerkingsverband met GreenFox levert tientallen banen aan Rotterdammers die zich daarmee verder kunnen ontwikkelen richting arbeidsmarkt. Robedrijf is onderdeel van Roteb.
Bezoekadres Kleinpolderplein 5, 3042 CE Rotterdam.

GreenFox
GreenFox is de Nederlandse specialist in het energiezuinig maken van bestaande TL verlichting. GreenFox heeft een unieke methode ontwikkeld waarbij bestaande TL armaturen geschikt worden gemaakt voor energiezuinige T5 lampen. Het huidige armat wordt gerenoveerd en energiezuinig gemaakt met elektronica van Osram. De GreenFox methode levert een essentiële bijdrage aan de CO2 reductie en dus klimaatverbetering.

Het ombouwen van bestaande armaturen gebeurt in sociale werkplaatsen. Door deze GreenFox methode blijven de productiekosten laag en worden mensen betrokken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie: www.green-fox.nl

ABN AMRO Public Banking en Lease
ABN AMRO Public Banking richt zich met onderscheidende diensten en oplossingen voor Zorg, Woningcorporaties (semi-) overheden, onderwijs, instellingen. Een van de gekozen speerpunten is de klanten stimuleren en faciliteren naar een duurzame , energie-efficiente, bedrijfsvoering. Bij de totstandkoming van de budgetneutrale financieringsoplossing is samengewerkt met ABN AMRO Lease. ABN AMRO Lease is een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland. Het bedrijf is specialist in Equipment Lease en financiert duurzame bedrijfsmiddelen door middel van op maat gemaakte leaseconstructie is.