.

Nieuw licht voor MVO Nederland

7 november 2014

Ook MVO Nederland is op zoek naar kansen om te besparen op energieverbruik en -kosten. GreenFox helpt MVO Nederland hier graag een handje bij. Voor het tienjarig jubileum van MVO Nederland schenkt het bedrijf 141 energiezuinige lampen. “Bij GreenFox kijken we zowel naar de impact op mensen, als de impact op milieu en prijs.”

kees-greenfox

Niet vervangen, maar renoveren

artikel-mvo-GreenFox_1In plaats van de hele behuizingen te vervangen, worden de armaturen gerenoveerd. De door GreenFox ontwikkelde werkwijze om armaturen te renoveren en daarmee werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is begin november bekroond tot Slimste bedrijf van Nederland. “Wij geloven dat minimale kosten maximaal resultaat kan hebben.” Renzo Deurloo is medeoprichter van GreenFox en komt even een kijkje nemen hoe het ervoor staat op het kantoor van MVO Nederland. “We halen de behuizing van een lamp naar beneden, de armatuur, en vervangen de oude spoel en lamp. De armatuur wordt vervolgens opnieuw gecertificeerd zodat er dezelfde garanties op zitten als op een nieuw armatuur. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door lampenleverancier Osram en ABN-AMRO. Het renoveren doen we per vier stuks. We willen zo min mogelijk overlast creëren. Alle restmaterialen van de oude TL-lampen nemen we mee om te recyclen.”

Besparing

Door de nieuwe verlichting bepaart MVO Nederland jaarlijks ruim 11.400 kWH, ruim 5.600 kg CO2 en zo’n €2100, rekent Deurloo voor. “Normaliter kost het renoveren van één armatuur zoals bij MVO Nederland hangt ongeveer 50 euro. Dat is een derde van de prijs van een nieuw armatuur. Goedkoper, maar met dezelfde resultaten en garanties. En een bijkomend pluspunt is dat mensen met een arbeidsbeperking bij ons werkervaring kunnen opdoen.”

Sociale werkvoorziening

artikel-mvo-GreenFox_3GreenFox werkt samen met twintig sociale werkvoorzieningen door heel Nederland om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. 100% een gevoelskwestie, volgens Deurloo. “Bedrijven zijn soms teveel gefocust op wat mensen niet kunnen, in plaats van wat mensen wel kunnen”, legt Deurloo uit. “Wij willen de werkzaamheden bij GreenFox op zo’n manier inrichten dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt krijgt. Als wij ergens lampen monteren, zeggen wij ook tegen dat bedrijf: aankomende dagen komt er iemand bij jullie werken met een arbeidsbeperking. Mocht er een baan vrijkomen, denk dan eens na over wat iemand uit deze doelgroep allemaal voor jullie kan betekenen.”

Bron: MVO Nederland

Ook op een sociale manier besparen op energiekosten?
Gratis verlichtingsscan aanvragen bij GreenFox »