.

GreenFox klimaatvriendelijk verklaard door Klimaatfonds Haaglanden

9 augustus 2012

Klimaatfonds Haaglanden is het eerste lokale klimaatfonds in Nederland en is uniek door de lokale werkwijze en de aantoonbare CO2 -reductie die het fonds realiseert. Uit handen van directeur Robert van Lente ontving Renzo Deurloo het bordje van Klimaatvriendelijke Organisatie 2012.

GreenFox werkt vanaf de oprichting al nauw samen met het Klimaatfonds Haaglanden. Zo zijn in samenwerking met het Klimaatfonds onder andere het Haags Gemeentemuseum, diverse scholen, Stichting Wereldkinderen en de dierenambulance voorzien van energiezuinige verlichting. Inmiddels besparen wij samen jaarlijks honderden tonnen CO2. Dat nu de eigen organisatie van GreenFox klimaatvriendelijk wordt gemaakt was dan ook een kwestie van tijd.

“Klimaatfonds Haaglanden is voor ons een logische keuze. Wij ondersteunen deze unieke werkwijze en raden het andere bedrijven dan ook zeker aan om op deze lokale wijze CO2 te compenseren”, aldus Renzo Deurloo van GreenFox.

“Den Haag heeft de ambitie om in 2040 klimaat neutraal te zijn. Op dit moment is GreenFox veruit de snelste manier om CO2 te reduceren die wij kennen. Wij zijn dan ook blij met GreenFox als partner en hopen dat dit bordje een prominente plaats gaat krijgen.”, aldus Robert van Lente van Klimaatfonds Haaglanden.

Inmiddels staan de volgende gemeenschappelijke projecten al weer klaar. 2040 zal nog een hele uitdaging worden voor de gemeente Den Haag maar ze hebben zelf het goede voorbeeld genomen door het stadhuis grotendeels om te laten bouwen naar energiezuinige verlichting. Natuurlijk met GreenFox.

Overhandiging Klimaatfonds