.

GreenFox in Sociaal Innovatie Magazine

12 maart 2014

Sociaal werkgeverschap en innovatie gaan wel degelijk samen

Sociaal werkgeverschap en innovatie gaan wel degelijk samen. Binnen ons bedrijf GreenFox is dit niets nieuws, maar eerder een uitgangspunt. Wij verduurzamen verlichting in bestaande gebouwen. En dat doen we op een bijzondere manier. Natuurlijk door innovatieve technieken te gebruiken, maar ook door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Wat dit betekent? Wij vragen mensen van sociale werkplaatsen de uitdaging aan te gaan met ons te werken op locatie. Uiterst gemotiveerd, trots en vooral ook met humor betreden zij hierdoor de arbeidsmarkt. En wij zijn trots op hen. Dat is naar mijn mening sociaal werkgeverschap gecombineerd met innovatie.

De ontwikkelingen in de markt duiden erop dat juist deze combinatie steeds belangrijker wordt. Met de huidige klantvraag en de economische omstandigheden gaan we steeds meer naar een renovatie en transformatiemarkt. De uitzondering is de specialistische nieuwbouw, zoals ziekenhuizen. Met deze nieuwe dominante markt zal het nodig zijn nieuwe businessmodellen te ontwikkelen; nieuwe innovaties en vergezichten zijn noodzakelijk. En visionairs zijn hierbij de sleutel naar succes. We moeten dus de beste kwaliteiten van vakmensen aanspreken en benutten; inzetten op hun expertise en ervaring. En dit alles wel als economisch gezond bedrijf! Deze ontwikkeling ontslaat ons tegelijkertijd niet van een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we ook hebben in een veranderende samenleving.

Mission impossible? Als bedrijf hebben we de afgelopen jaren bewezen dat het kan en ik ben ervan overtuigd dat elk bedrijf het kan! Het routinewerk kan prima worden gedaan door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers die een kans verdienen en dit soort werk juist waarderen. Zij zijn zo gemotiveerd dat we ze juist graag moeten willen benutten. En laten we dan de vakmensen inzetten voor de begeleiding, de innovatie en het vertalen van de klantvraag. Laat deze vakmensen dus de visionairs zijn die we nodig hebben. We hebben beiden hard nodig.

Sociaal werkgeverschap is durven in te zetten op mensen en hun specifieke kwaliteiten en hen uitdagen nog beter te gaan presteren. Dit geldt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én voor de vakmensen. Die uitdaging bieden is mijn missie! Nu en in de toekomst. En ik ben trots op die opdracht.

Benieuwd wat u kunt besparen op verlichtingskosten?
Nu gratis verlichtingsscan aanvragen

GreenFox staat met een artikel in Sociaal Innovatie Magazine, uitgegeven door Otib. Download & lees het artikel hier als pdf bestand.