.

GreenFox Analytics

31 januari 2015

bekroond met prijs

greenfox_analytics

Bij GreenFox geloven ze dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft. Ze ontwikkelen maatwerkoplossingen waarbij zij uitgaan van iemand zijn specifieke kwaliteiten. Dit doet GreenFox voor tientallen bedrijven en steden waardoor hun medewerkers geen afstand tot de arbeidsmarkt hebben maar juist een voorsprong. Een beperking brengt altijd een specialiteit met zich mee.

GreenFox Analytics laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelfstandig schouwingen uitvoeren voor gemeenten en bedrijven. Denk hierbij aan lantaarnpalen, verkeerslichten, straten, bushokjes of andere objecten. Voor de gemeente Rotterdam brengen zij nu honderden gas- en elektrameterstanden in kaart. Een groot deel van deze meterstanden is onbekend waardoor de gemeente Rotterdam geen nauwkeurig beeld heeft van het huidige verbruik maar hoogstwaarschijnlijk ook veel te veel betaald.

GF AppDe GreenFox App stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat om zelfstandig de meterstanden nauwkeurig in kaart te brengen. De App is voorzien van onder andere een foto, tijd en gps functie. Deze gegevens worden door de GreenFox App automatisch verzonden naar GreenFox Analytics en administratief verwerkt voor de opdrachtgever.

GreenFox Analytics is met deze werkwijze direct bekroond als “Haagse Vernieuwer” tijdens de Big Improvemet Day in het Circus Theater in Den Haag. Mede-oprichter Renzo Deurloo nam de prijs in ontvangst uit de handen van Karsten Klein.

Oordeel van de jury
BID2015 fotoGreenFox heeft een vernieuwend plan, met duidelijke economische en maatschappelijke relevantie. De jury noemt GreenFox een mooi bedrijf dat commercieel en sociaal ondernemen combineert. De afgelopen jaren heeft de onderneming bewezen dat het huidige businessmodel goed werkt. De jury verwacht veel van het nieuwe concept en prijst het idee dat op meerdere terreinen opbrengsten genereert. Het is duurzaam en kan leiden tot besparingen. De afnemers betalen een lagere energierekening en de nieuwe werknemers hebben niet langer een uitkering maar een baan.

Met deze innovatie laat GreenFox zien dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft. Zo is deze dienst niet alleen sociaal ingevuld maar verdiend het zichzelf eenvoudig terug met het in kaart gebrachte energieverbruik.” aldus Renzo Deurloo, GreenFox

Ook op een sociale manier besparen op energiekosten?
Gratis verlichtingsscan aanvragen bij GreenFox »