.

Gerrit Zalm enthousiast over GreenFox

8 november 2011

Vandaag werd de samenwerking tussen ABN AMRO en GreenFox gepresenteerd aan Gerrit Zalm tijdens een werkbezoek in Utrecht.

ABN AMRO biedt de GreenFox methodiek aan als een eigen product en krijgt alom lof over deze niet voor de hand liggende samenwerking. Met name over de sociale werkplaatsen die het werk voor GreenFox uitvoeren krijgt de bank veel positieve reacties.

“We hebben in het verleden met meerdere banken gesproken maar ABN AMRO was de enige die zijn nek uit stak voor onze unieke manier van energie besparen.”, aldus Renzo Deurloo van GreenFox.

ABN AMRO financiert op basis van de toekomstige energiebesparing de investering voor. Deze zogenaamde Esco constructie is in het buitenland veel toegepast echter in Nederland zien we deze financieringsvorm zelden. ABN AMRO is de eerste die op deze schaal een Esco in de markt zet.

Gerrit Zalm was dan ook zeer enthousiast over de samenwerking en de potentie die het heeft. Goed voor het klimaat, de werkgelegenheid en de portemonnee. Een “no-brainer” volgens de bank.

abn_renzo_gerrit