.

Financiële meevaller voor Haagse Dierenambulance

29 oktober 2012

Geld krijgen en tegelijkertijd geld verdienen. De Dierenambulance Den Haag kreeg hulp uit onverwachte hoek. Door een investering van Klimaatfonds Haaglanden werd hun energieslurpende TL-verlichting door het Haagse bedrijf GreenFox vervangen door een energiezuinige variant. Hierdoor houdt de Dierenambulance meer geld over om te doen wat ze willen doen: helpen van dieren in nood.

GreenFox bouwde in het pand van De Dierenambulance Den Haag de bestaande armaturen om waardoor deze geschikt zijn voor de energiezuinige verlichting. Dit werd helemaal gedaan door medewerkers van de Haagse sociale werkvoorziening. Doordat zij moeilijk aan een ‘reguliere’ baan komen, deden ze met dit project relevante werkervaring op. Hierdoor wordt het voor toekomstige werkgevers aantrekkelijker om ze in dienst te nemen. De nieuwe verlichting die zij plaatsten verbruikt tot de helft minder energie. Bovendien worden de oude TL-lampen op een goede manier gerecycled, waardoor deze geen belasting voor het milieu vormen.

Over GreenFox en het Klimaatfonds Haaglanden

GreenFox bouwt TL-bakken om, waardoor er nieuwe, energiezuinige lampen in kunnen. De ombouw wordt gedaan door medewerkers van de plaatselijke sociale werkvoorziening, waardoor zij een plek in de maatschappij krijgen. De relatief beperkte investering wordt binnen twee tot vier jaar terugverdiend door het verschil op energiekosten.

Klimaatfonds Haaglanden is het eerste lokale klimaatfonds in Nederland en is uniek door de lokale werkwijze en de aantoonbare CO2 -reductie die het fonds realiseert.

Dierenambulance Den Haag