.

ESCo’s bieden gratis energiebesparing

27 juli 2012

Gratis energiebesparing; het lijkt te mooi om waar te zijn. Energy Service Companies, afgekort ESCo’s, bieden in feite gratis energiebesparing. Dat is meteen de reden waarom zij sterk in de belangstelling staan en tegelijkertijd nog weinig worden ingeschakeld. Want gratis energiebesparing, kan dat wel? Zijn er geen addertjes onder het gras? Is die energiebesparing wel gegarandeerd en wat bij tegenvallende besparingen? Hoe zit het met de kwaliteit van de binnenlucht en het comfort? En een ESCo zal een boterham willen verdienen, dus kunnen we het niet beter zelf doen?

Feit is dat we in Nederland alle zeilen moeten bijzetten om het energiebesparingtempo op te voeren willen we de beleidsdoelen halen. Feit is ook dat er erg veel rendabele energiebesparende maatregelen niet worden getroffen. Alleen al in de utiliteitsbouw is 15 procent energiebesparing mogelijk door het uitvoeren van maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Deze whitepaper van Agentschap NL geeft inzicht in de werking, mogelijkheden en beperkingen van ESCo’s. De verschillende varianten, van een relatief eenvoudige product-ESCo tot een geavanceerde project-ESCo worden beschreven en geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden.

7 Experttips en 5 praktijkvoorbeelden helpen u met de inschatting of het aangaan van een samenwerkingsverband met een ESCo in uw situatie aantrekkelijk is.

GreenFox en ABNAMRO worden in deze whitepaper genoemd als ‘lichted voorbeeld’ voor hoe men op een budgetneutrale manier energie kan besparen.

Deze whitepaper genaamd “ESCo voor wederzijds voordeel en gratis energiebesparing” is vanaf vandaag te downloaden.

escos (1)