.

Cofely en GreenFox werken samen aan een groen Leeuwarden

15 januari 2013

Technisch dienstverlener Cofely met een focus op duurzaamheid en specialist in energiezuinige verlichting GreenFox bundelen hun krachten in Noord-Nederland. Hun eerste gezamenlijke opdracht is om het energiegebruik van de gemeente Leeuwarden te reduceren met energiezuinige verlichting waarbij‘social return’ centraal staat. Er wordt een concrete bijdrage geleverd aan de lokale werkgelegenheid. Partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de verdere uitrol van dit concept.

Het project heeft een duur van drie jaar en staat onder de regie van de technische specialisten van Cofely. Medewerkers van de sociale werkvoorziening Caparis vervangen de huidige verlichting door de laatste generatie energiezuinige armaturen volgens de GreenFox-methodiek. Dit levert een energiebesparing van ongeveer 45% en heeft een korte terugverdientijd van gemiddeld drie jaar. Het project in Leeuwarden levert gemiddeld 28 direct lokale banen op voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast levert het een energiebesparing op van 7,6 miljoen kWh en een jaarlijkse CO2 reductie van 4.000 ton.

Snel besparen

“Met ons concept bespaart de gemeente Leeuwarden jaarlijks tienduizenden euro’s door een lagere energierekening. Geld dat natuurlijk zeer welkom is in deze, ook voor gemeenten, financieel lastige tijden,” aldus Renzo Deurloo, Mede oprichter/aandeelhouder van GreenFox. Samen met Cofely is hij met andere gemeenten in gesprek over de verdere implementatie van dit concept.

Integrale verduurzaming

“Wij hebben een omvangrijke klantenbasis waaronder veel organisaties met duurzame ambities. Met dit maatschappelijk verantwoord en duurzaam concept kunnen zij substantieel op energie besparen zonder dat vooraf grote investeringen noodzakelijk zijn. Cofely heeft verschillende innovatieve en duurzame oplossingen ter beschikking om gebouwen duurzamer te maken. Met bijvoorbeeld de Energy Navigator kunnen wij snel inzicht geven in de energieprestaties van een gebouw en adviseren we verder over verdere kostenbesparende maatregelen”, vertelt Evert-Jan Luiken, Commercieel manager van Cofely Noord.

Renzo Deurloo van GreenFox en Rieks Perdok van Cofely

Renzo Deurloo van GreenFox en Rieks Perdok van Cofely