.

Breedmedewerkers op de echte werkvloer

7 maart 2012

GreenFox als voorbeeld dat samenwerking met bedrijfsleven werkt.

Marcel van der Zanden en Casper Uil, twee medewerkers van Breed, hebben in één week 630 lampen energiezuinig gemaakt van de parkeergarage Kelfkensbos in Nijmegen. Zij hebben ervaren dat buiten de muren van Breed werken, mogelijk en ook nog eens heel erg leuk is. De samenwerking tussen GreenFox en Breed is een voorbeeld dat de inzet van SW-medewerkers een meerwaarde biedt voor zowel bedrijfsleven als medewerkers.

Meer opdrachten

GreenFox werkt samen met SW-bedrijven om overal in Nederland oude, stroomslurpende tl-armaturen om te bouwen tot energiezuinige exemplaren. In Nijmegen werken ze daarom samen met Breed en zijn ze in opdracht van de gemeente begonnen met de parkeergarage Kelfkensbos. Renzo Deurloo, mede-eigenaar van GreenFox: “Dit was een pilot en alle betrokkenen zijn erg tevreden. We zoeken nu naar andere opdrachten in Nijmegen en omgeving. Zo kunnen we continuïteit voor de medewerkers van Breed garanderen.”

Beperking als kracht

Breed heeft het voornemen om haar organisatie fundamenteel te veranderen om te realiseren dat ze haar medewerkers kan bemiddelen en begeleiden naar werk op de reguliere arbeidsmarkt. Henri Koerhuis, algemeen directeur van Breed: “Twee vragen die aan ons vaak gesteld worden, zijn: kunnen de medewerkers dat wel en zit de markt erop te wachten? Ik denk dat GreenFox een goed voorbeeld is dat samenwerking met een commerciële partij een meerwaarde oplevert voor alle partijen. De ogenschijnlijke beperking van onze mensen is namelijk hun kracht en de meerwaarde voor organisaties.” Renzo beaamt dit. “De SW-medewerkers van Breed die voor ons werken zijn ontzettend gemotiveerd en perfectionistisch. Het honderdste draadje wordt met net zoveel concentratie en plezier vastgezet als het eerste.

Op de werkvloer

Dat de medewerkers het kunnen, hebben Marcel en Casper wel bewezen. Marcel straalt van trots als hij vertelt: “Ik heb altijd al interesse gehad in elektronica. Ik vond het daarom een erg interessante klus. Maar ik vond het vooral leuk dat we het werk zelfstandig en op de werkvloer uitvoerden.”

Nog jaren werk

Renzo en zijn compagnons Martijn Hunteler, Erik Peschier en Henk Klip, verwachten dat ze nog jaren werk hebben. In Nederlandse bedrijven en parkeergarages hangen immers tientallen miljoenen tl-buizen en daarvan heeft GreenFox er nog maar enkele tienduizenden van vervangen. Renzo: “Gemeente Nijmegen heeft het goede voorbeeld gegeven. Ik hoop dat nog vele bedrijven in de regio volgen.”

Op woensdag 14 maart om 15.00 uur vieren we samen met wethouder Jan van der Meer en Hannie Kunst het succes van de pilot. De SW-medewerkers zullen daar ook een demonstratie geven. U bent van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij Karin Reintjes, communicatiemanager Breed, 024 64 99 536,  k.reintjes@denkbreed.nl.