.

Basisschool Statenkwartier verlicht door Wethouder Van Engelshoven

17 maart 2014

Energiezuinige verlichting & kostenbesparing op basisschool

Je ziet geen verschil en toch is de verlichting van basisschool Statenkwartier compleet vernieuwd en ruim 40% zuiniger in gebruik. Dit initiatief van Klimaatfonds Haaglanden en D66-wethouder Van Engelshoven omvat een project om bestaande verlichting te renoveren ipv te vervangen. De werkzaamheden gingen vandaag feestelijk van start met het overhandigen van een CO2-cheque door Klimaatfonds directeur Robert van Lente aan wethouder Van Engelshoven en aan directeur van Basisschool Statenkwartier Fred van der Poll.

Besparing
Scholen worden binnenkort verantwoordelijk voor hun eigen onderhoud en dus ook voor de bijbehorende kosten. Aangezien verlichting gemiddeld ruim 50% van het totale energieverbruik uitmaakt, is het dan ook een logische stap om daar te starten. De werkwijze is eigenlijk heel simpel. Door de bestaande verlichting te renoveren i.p.v. te vervangen is het niet alleen een stuk milieuvriendelijker maar financieel ook aantrekkelijker. De investering wordt mede dankzij Klimaatfonds Haaglanden binnen 2 jaar terugverdiend.

Werkgelegenheid
Buiten de energiebesparing geeft het project ook kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden worden namelijk uitgevoerd door medewerkers van sociale werkvoorziening Haeghe Groep onder professionele begeleiding van het Haagse bedrijf GreenFox. Een project met meervoudige maatschappelijke winst.

Lees meer over energie- en kostenbesparing voor scholen »

Benieuwd wat uw school besparen?
Nu gratis verlichtingsscan aanvragen

Klimaatfonds Haaglanden