.

ABN-AMRO winnaar van de EC Greenlight Award

26 maart 2013

De Green light partneraward werd op 26 maart in Brussel namens de Europese Commissie uitgereikt voor de meest energiezuinige inzending uit Nederland. ABN AMRO werd uit een groot aantal inzendingen verkozen omdat alle verlichting in het regiokantoor Dordrecht werd vervangen door energiezuinige verlichting, conform de bijzonder ‘Greenfox methodiek’. Mr. Paolo Bertoldi reikte de prestigieuze award uit namens European Commission (DG JRC) aan 9 winnaars waaronder de heer Jeffrey Voors van ABN-AMRO.

Snelle terugverdientijd

Het project in Dordrecht geeft bijna dezelfde besparing als nieuwe energiezuinige verlichting. De investering bedraagt echter slechts ongeveer een derde van de kosten ten opzichte van nieuw geïnstalleerde verlichting, omdat er gebruikt wordt gemaakt van de bestaande armaturen. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter dan bij volledige vernieuwing van de verlichting. Voor het daadwerkelijke vervangen van de verlichting werkt GreenFox samen met arbeidskrachten uit sociale werkplaatsen.

Samenwerking GreenFox

ABN AMRO en GreenFox bieden deze vervangingsmethodiek ook aan derden aan, door de investering voor te financieren. Het gerealiseerde voordeel vertaalt zich financieel direct naar de klant. De besparing kan vervolgens worden gebruikt om de financiering terug te betalen. . Per saldo bespaart de klant/gebruiker van het pand dus direct en wordt de investering betaald uit de gerealiseerde energiebesparing. ABN AMRO biedt deze mogelijkheid om energie te besparen actief aan onder zijn klanten. Een mooi voorbeeld van bankieren anno nu.

Greenlight

GreenLight is een initiatief van de Europese Commissie om duurzame verlichting bij organisaties en overheden te stimuleren. NSVV heeft in 2013 het stokje overgenomen van Agentschap NL als Nederlands contactpunt voor het programma en deze organisaties feliciteren ABN-AMRO van harte met deze prestigieuze prijs.

Meer weten over GreenLight?

Uitgebreide informatie over GreenLight, de Nederlandse partners en endorsers vindt u op: http://www.nsvv.nl/organisatie/_t0_p0_m7_i333.htm Een lijst met eerdere Awardwinnaars is te vinden op: http://www.eu-greenlight.org/Notice-Board/news.htm#Greenlight

Het orginele persbericht kunt u hier downloaden.