.

Groene showroom Skoda Rotterdam door samenwerking met GreenFox

18 juli 2013

Skoda Rotterdam heeft een grote stap gezet op het gebied van milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen. Autobedrijf RijnWoud, de grootste autodealer van Zuid-Holland, verving samen met GreenFox al de verlichting in de showroom door milieuvriendelijkere lampen.

RijnWoud-directeur Reinier Renckens merkte vorig jaar dat zijn oude verlichting aan vervanging toe was. Via familievriend Cees Ekering kwam hij terecht bij het Haagse bedrijf GreenFox, dat milieuvriendelijke verlichting installeert.

‘Cees Ekering had mij al eens vaker gewezen op de lampen van GreenFox. Nadat hij een proefopstelling thuis in mijn garage had opgehangen, raakte ik enthousiast over de kwaliteit. De lampen springen snel aan en na wat vergelijkend onderzoek naar kosten van andere aanbieders, besloten we met GreenFox in zee te gaan. De prijs was scherp en als je het doorberekent is het heel gunstig,’ vertelt Renckens.

De 220 armaturen en lampen in de twee showrooms van 2.000 vierkante meter werden ter plaatse in vier dagen vervangen. RijnWoud kon tijdens de werkzaamheden gewoon openblijven.

De lampen zijn vervangen door drie medewerkers van Robedrijf, de sociale werkplaats van Rotterdam. GreenFox maakt gebruik van sociale werkplaatsen zodat de medewerkers werkervaring opdoen en daardoor aantrekkelijker worden op de arbeidsmarkt.

Een medewerker van GreenFox zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed verlopen. Bij Skoda Rotterdam was dat Cees Ekering, die ook zorgde voor het contact tussen Rijnwoud en Greenfox. De 67-jarige Ekering werkt drie dagen in de week bij GreenFox, nadat hij op zijn 65ste verplicht met pensioen moest bij de gemeente Den Haag.

‘Het was een leuke klus bij RijnWoud, ook voor de jongens van Robedrijf. En zo doen zij ook weer werkervaring op, waardoor ze in de toekomst nog aantrekkelijker worden voor werkgevers,’ zegt Ekering.

Rijnwoud-directeur Renckens is zeer tevreden over de dienstverlening door GreenFox. ‘Ook de nazorg, de aftersales, was zeer goed. Er is uitgebreid met ons gesproken nadat de lampen hingen,’ zegt een tevreden Renckens.

‘We wachten nu op een bestelling van een paar Skoda’s door GreenFox,’ lacht hij.