.

Kosten besparen

Door het renoveren van uw bestaande verlichting

In een gemiddeld kantoor is 25% van het totale stroomverbruik afkomstig van TL verlichting. Bij scholen is dat zelfs 58%. Door het vervangen van uw huidige armaturen/lichtbakken kunt u daar bijna de helft op besparen.

De feiten

Als u wilt overstappen naar T5 verlichting moet u een compleet nieuw armatuur/lichtbak aanschaffen en veelal uw plafond aanpassen. GreenFox heeft een alternatief ontwikkeld samen met Osram. Wij kunnen uw bestaande armaturen renoveren zodat ze geschikt zijn voor de energiezuinige T5 buizen. Door gebruikt te maken van het huidige armatuur kan het plafond in takt blijven wat de prijs laag houdt. Het ombouwen van uw huidige armatuur is ongeveer een derde van de prijs van het installeren van een nieuw armatuur.

Investering

Verlichting is maatwerk en hoewel de meeste armaturen geschikt zijn om te renoveren is dat niet altijd het geval. Wij maken daarom een complete inventarisatie van uw huidige verlichting bij u op locatie. Hier zijn geen kosten aan verbonden en na afloop ontvangt u van ons een verlichtingsscan. In deze verlichtingsscan treft u een overzicht aan van uw huidige verlichting, Co2 uitstoot en kosten opgenomen en afgezet tegen uw toekomstige verbruik, Co2 uitstoot en kosten. Daarnaast de investering en terugverdientijd en eventueel de mogelijkheid om het zonder investering uit te voeren. ABN AMRO verzorgt de 100% financiering van de investering en de terugbetaling hiervan gebeurd uit een gereserveerd deel van de energiebesparing.

Een voorbeeld

GreenFox heeft inmiddels tientallen scholen voorzien van energiezuinige verlichting. De investering voor een gemiddelde school is ongeveer € 15.000,- De jaarlijkse energiebesparing is ongeveer €6.000,- per jaar. De terugverdientijd is dan 2,5 jaar. U kunt er ook voor kiezen om de investering 100% vooruit te laten financieren door ABN AMRO. U kunt dan een deel van de energiebesparing gebruiken als aflossing. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om het bedrag in 5 jaar af te lossen met een deel van de energiebesparing. U hoeft geen klant te zijn van ABN AMRO om van deze regeling gebruik te maken. Hier treft u een kort filmpje aan van een van onze referenties. Verder verwijzen wij graag naar andere referenties zoals het Haags Gemeente Museum, Amsterdam RAI, Pepsi, Blokker, Gemeente Den Haag, Gemeente Eindhoven, en ABN AMRO.

Besparingscalculator

Mocht u zelf een indicatie willen maken van uw mogelijkheden dan kunt u gebruik maken van onze besparingscalculator.. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met ons voor een gratis verlichtingsscan.

Back