.

T5 verlichting

40% op energie kosten besparen met T5 verlichting

T5 verlichting

De meest aanbevolen verlichting bij nieuwbouw of verbouwing van de bestaande bouw is T5 verlichting. Deze laatste generatie TL buis is ongeveer 40% zuiniger dan de conventionele TL8 buis.

Nieuw armatuur

Als u wilt overstappen naar T5 verlichting moet u een compleet nieuw armatuur/lichtbak aanschaffen en veelal uw plafond aanpassen. GreenFox heeft een alternatief ontwikkeld samen met Osram. Wij kunnen u bestaande armaturen renoveren zodat ze geschikt zijn voor de energiezuinige T5 buizen. Door gebruikt te maken van het huidige armatuur kan het plafond in takt blijven wat de prijs laag houdt. Het ombouwen van uw huidige armatuur is ongeveer een derde van de prijs van het installeren van een nieuw armatuur.

Ombouwen/renoveren

GreenFox heeft een methodiek ontwikkeld in samenwerking met Osram om een bestaand armatuur om te bouwen naar een energiezuinig T5 armatuur. Deze methodiek is getest door Laborelec en de technische specificaties zijn vergelijkbaar met een nieuw armatuur. Verder voldoet GreenFox aan de veiligheidseisen van de Dekra (Kema).

Garantie

Op armaturen die door GreenFox worden gerenoveerd wordt, na het goedkeuren van de projectgarantie, door OSRAM 5 jaar garantie op het EVSA en 3 jaar op de lamp gegeven. Dit is dezelfde garantie als op een nieuw armatuur.

Investering

Verlichting is maatwerk en hoewel de meeste armaturen geschikt zijn om te renoveren is dat niet altijd het geval. Wij maken daarom een complete inventarisatie van uw huidige verlichting bij u op locatie. Hier zijn geen kosten aan verbonden en na afloop ontvangt u van ons een verlichtingsscan. In deze verlichtingsscan treft u een overzicht aan van uw huidige verlichting, Co2 uitstoot en kosten opgenomen en afgezet tegen uw toekomstige verbruik, Co2 uitstoot en kosten. Daarnaast de investering en terugverdientijd en eventueel de mogelijkheid om het zonder investering uit te voeren. ABN AMRO verzorgt de 100% financiering van de investering en de terugbetaling hiervan gebeurd uit een gereserveerd deel van de energiebesparing.

Uitvoering

GreenFox heeft MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, als basis door heel de onderneming. Dit ziet u overal in terug maar met name in de uitvoering. De werkzaamheden vinden plaats door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt van uw lokale sociale werkplaats. Dit gebeurd onder begeleiding van een GreenFox installateur of Cofely, de grootste technisch dienstverlener van Nederland. In kleine teams wordt op locatie de bestaande verlichting omgebouwd. De overlast is minimaal en onze klanten zijn bijzonder positief over de werkwijze, zie ook onze nieuwsitems. Na oplevering ontvangt u van ons een Co2 besparingscertificaat en nemen wij met u alle werkzaamheden door voor eventuele verbeteringen.

Social Return

In Nederland hebben personen aan de onderkant van de arbeidsmarkt het steeds zwaarder. GreenFox investeert in het opleiden van mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. Medewerkers van sociale werkplaatsen worden door ons getraind om de werkzaamheden vakkundig uit te kunnen voeren. GreenFox heeft met deze methode een prijs gewonnen voor het meest succesvolle werkgelegenheidstraject.

LED

LED verlichting is een interessante ontwikkeling met een grote toekomst, met name voor nieuwe armaturen met hele nieuwe en innovatieve vormgeving. GreenFox volgt deze ontwikkelingen op de voet maar op dit moment zien wij LED (nog) niet als een goede vervanger voor TL verlichting. GreenFox ziet onder andere de volgende nadelen aan LED-TL:

  • Een LED is een vrijwel optimale puntbron maar niet geschikt als lijnverlichting, zoals een TL
  • De totale hoeveelheid licht loopt significant achter in vergelijking met gewone TL
  • Lichtopbrengst, lichtkleur en kleurweergave verlopen over tijd
  • Bestaande armaturen zijn ontworpen voor TL lampen, niet voor LED-TL
  • De meeste LED-TL lampen kunnen niet gedimd worden
  • De aanschafkosten zijn hoog en daarmee de terugverdientijd lang.

Lees meer over de nadelen van LED-TL.

Meer informatie

Meer informatie over TL en verlichting in het algemeen kunt u lezen op onze FAQ pagina of lees direct meer over het ombouwen van T8 armaturen naar T5. Graag vertellen wij u wat uw bedrijf of organisatie kan besparen op energie kosten.

Benieuwd wat u kunt besparen?
Gratis verlichtingsscan aanvragen »
Naar de homepage Bel 070 – 82 00 521