.

Bedrijfsruimten

Met energiezuinige verlichting kosten besparen in bedrijfsruimten

In een gemiddelde bedrijfsruimte is ongeveer €4.000 per 1.000 m2 per jaar te besparen door de bestaande verlichting te verduurzamen.

De investering is gemiddeld in 2 jaar terugverdiend en is mogelijk zonder investering. Een deel van de energiebesparing zal worden gebruikt als aflossing.
Een vrijblijvende inventarisatie kan u een exact beeld geven van de mogelijkheden. Aan deze inventarisatie zijn geen kosten verbonden.

Voorbeeld
RAI Amsterdam
Jaarlijkse besparing: €150.000
Terugverdientijd: 3 jaar
Uitvoer: In fases uitgevoerd. Verspreid over drie jaar. Tevens voorzien van een door GreenFox ontwikkelde daglichtregeling in de grote hallen
Co2 reductie: Ruim 1.000 ton per jaar
Benieuwd wat uw bedrijfsruimte kan besparen?
Gratis verlichtingsscan aanvragen »

 

RAI bespaart 35.000 bomen

omhoogkijken700

Ouderwetse TL balken zijn binnenkort niet meer te vinden bij RAI Amsterdam. Bestaande armaturen zijn omgebouwd tot een energiezuinige variant.
RAI Amsterdam bespaart zo jaarlijks bijna 1.000 ton aan CO2. Dat staat gelijk aan een CO2 reductie ter grootte van ruim 90 voetbalvelden met daarop 35.000 bomen. Dat is vergelijkbaar met een bos ruim zeven keer groter dan het totale vloeroppervlakte van RAI Amsterdam.

Energiezuinige verlichting
Het RAI-complex is inmiddels voorzien van meer dan 13.000 speciale, energiezuinige T5 lampen, die door medewerkers van sociale werkvoorziening Pantar Amsterdam en onder begeleiding van GreenFox zijn geïnstalleerd.

MVO Manager Marjolijn Krul van RAI Amsterdam geeft aan:” De samenwerking met GreenFox en Pantar is een prachtig voorbeeld van bewuste keuzes maken. De planet is blij, want we besparen energie en daarmee CO2, we maken minder energiekosten dus goed voor de profit en op het gebied van people hebben we werkgelegenheid gecreëerd voor Pantar”.

Renzo Deurloo van GreenFox: “RAI Amsterdam was het eerste grote bedrijf dat geloofde in ons product en concept. Ik ben heel trots als ik in de RAI naar boven kijk en overal onze energiezuinige verlichting zie”.

Het gehele duurzaamheidverslag 2012 van RAI Amsterdam is hier te lezen.

RAI Infographic_Energiebesparing700

Gratis verlichtingsscan aanvragen

Overige referenties

rai_logo   branding

koni  Airborne_logo

 

 

Naar de homepage Bel 070 – 82 00 521